Monday, April 7, 2014

Portakallı üzümlü kek









Minik kuzumun yediği nadir şeylerden biri olduğu için bu aralar sık sık kek yapıyorum... portakallı, üzümlü, cevizli, bol lezzetli bir kek tarif geliyor: ) 






Malzemeler


3 yumurta


1,5 su bardağı şeker


1 su bardağı süt


1 portakalın suyu, üzerine portal suyu kadar su ve bunları bir su bardağına tamamlayacak kadar sıvıyağ ( yani şöyle anlatayım bir portakalın suyunu çıkarıp su bardağına alın, üzerine portakal suyu miktarında su dökün, yaklaşık bende yarım su bardağı yaptı ikisi. Üzerine de sıvıyağ ekleyip toplamda 1 su bardağı portakal suyu, su ve sıvıyağ karışımı elde edin)


1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya


1 su bardağı dövülmüş ceviz


1 portakalın rendesi


1 su bardağı kuru üzüm


1 çorba kaşığı dolusu kakao, 3-4 yemek kaşığı ılık su,


Aldığı kadar un


Hazırlanışı


1.       Şekeri ve oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle iyice çırpıyoruz. Sıvı malzemeleri ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.


2.       Cevizi, üzümü ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip hamuru iyice karıştırdıktan sonra üçte ikisini kek kalıbına döküyoruz. Kalan hamura kakao ve kakaonun hamura kolay karışması için 3-4 yemek kaşığı ılık su ilave edip iyice karıştırıyoruz ve hamurun üzerine döküyoruz.



3.       180 C’lik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

No comments:

Post a Comment