Friday, November 29, 2013

hindistan cevizli marmelatli

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün hindistan cevizli marmelatli yazisini paylasmaya karar verdik.


hindistan cevizli marmelatli 1


   Marmelatlı kurabiyelere bir yenisi daha,hatırlarsanız daha önce BÖĞÜRTLEN MARMELATLI Kurabiyelerimi yayınlamıştım tıklayarak isminin üzerine tıklayarak bir göz atabilirsiniz.

    Kurabiyelerinizi fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ondan sonra marmelatlarını yerleştirin,ayrıca marmelatınız çok sulu olmasın,marmelat çok sulu olursa,birde kurabiyeler sıcakken koyarsanız kurabiyeler marmelatı biraz içine çeker,ben yine dayanamayıp ılıkken koydum :) İstediğiniz marmelat çeşidi olabilir,çilek,böğürtlen çok yakışıyor.

    Bence şeker miktarı gayet iyi,görünüm olarak daha güzel dursun diyorsanız marmelat koymadan önce pudra şekeri serpebilirsiniz biraz.

  Un ölçüsünü yazdım,ama yinede son bardaklara doğru yavaş yavaş ekleyin,çok sert bir hamur yapmayın ozaman çok kıtır bisküvi gibi olurlar,ayrıca fırında kızarana kadar bekletmeyin,kurabiyelerin altının biraz pembeleşmesi yeterli.

  Kurabiyelerde illaki margarin kullanacaksam Teremyağı kullanıyorum,en azından diğer margarinlere göre daha iyi bence,bu tariftede teremyağı kullandım,tereyağıda olur.

  Yine dayanamayıp en önce notlarımı yazıverdim,şimdi tarife geçelim :)

MARMELATLI KURABİYE

Malzemeler:


  • 250 gr. teremyağı veya tereyağı

  • Yarım çay bardağı çiçekyağı

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • 1 paket vanilya

  • 4 su bardağı un

Üzeri için:


  • 4-5 yemek kaşığı marmelat

hindistan cevizli marmelatli 2

Hazırlanışı:


  1. Tereyağını kısık ateşte eritin,ılıtın.

  2. Ayçiçek yağını,pudra şekerini,vanilyayı ,hindistan cevizi ekleyin karıştırın.

  3. Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.

  4. Hamurdan yumurtada küçük parçalar koparın,yuvarlayın,hafifçe bastırarak yassılaştırın.

  5. Sonra ortalarını parmak ucuyla çukurlaştırın.

  6. Önceden ısınmış 170 derecede beyaz kalacak şekilde pişirin.

  7. Fırından aldıktan sonra soğuyana dek bekleyin.

  8. Ortalarına marmelat doldurun.




hindistan cevizli marmelatli 3






Tweet








Bu konu hakkinda daha fazla yazi gorebileceginiz onemli bir web kaynagi : hindistan cevizli marmelatli

No comments:

Post a Comment