Sunday, March 2, 2014

HAŞHAŞLI REVANİ



hashasli revani 1


Revani sevenler,işte size yine müthiş bir revani tarifi daha !!!



Bu revani çıtır çıtır çıtırdıyor..



Yemesi çok keyifli..



Değişik !!!İçinde çıtır haşhaş var...



Bu nefis lezzeti mutlaka deneyin..



Ama sakın kaymağını unutmayın!!



hashasli revani 2






hashasli revani 3


MALZEMELER


4 yumurta


1 su bardağı sıvıyağ


3\4 su bardağı şeker


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı irmik


2 su bardağı un


4\3 su bardağı mavi haşhaş


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı karbonat


1 limon rendesi


1 adet büyük boy dikdörtgen borcam


ŞERBETİ


4 su bardağı su


3 su bardağı şeker


1 tatlı kaşığı limon suyu


ÜZERİ İÇİN


200 gr.kaymak


YAPILIŞI


  • Öncelikle şerbetinizi hazırlayın.Suyla şekeri 5-6 dakika kadar kaynatın,daha sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • Yumurtalarınızı şekerle iyice kabarana kadar çırpın,sonrada sırayla çırparak vanilya,yoğurt,irmik,haşhaş,un,kabartma tozu,karbonat ve limon rendesini ekleyin.

  • Hazırladığınız tatlı hamurunu margarinle yağladığınız büyük boy dikdörtgen borcama koyup,175 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 40-45 dakika..

  • Pişen tatlınızı kürdan testiyle pişmişliğini kontrol edin ve fırından çıkarın.

  • Tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün .İyice soğuduktan sonra dilimleyin ve kaymakla servis edin.

  • Afiyet olsun..

















No comments:

Post a Comment